Moeizame zege FC LEO bij ASC’75

FC LEO heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de 4e klasse C, door in Augustinusga met 2-3 te winnen van ASC’75. Waar de Leensters op voorhand dachten een eenvoudige middag te hebben, bleek dit achteraf toch niet zo te zijn. FC LEO had de grootst mogelijke moeite met de Friezen en wist door hard te blijven werken, onzorgvuldigheid bij de gastheren en sterk optreden van enkele jongelingen de punten mee naar huis te nemen.

De wedstrijd begon zeer slecht voor FC LEO. Al binnen de minuut kwam ASC op voorsprong. Een corner vanaf de rechter zijde werd bij de eerste paal, enigszins fortuinlijk, binnengekopt door de lange Niels Weening. FC LEO probeerde zich te herpakken van deze tegenslag, maar dat ging zeer moeizaam. De opbouw van achteruit was slordig en op het middenveld was men zeer onrustig. Toch kwam FC LEO na 20 minuten op gelijke hoogte. Een lange bal van Buikema viel tussen de verdediging en keeper Hoekstra van ASC. Tukker wurmde zich ertussen en schoof de bal het lege doel in (1-1). De wedstrijd was hierna behoorlijk in evenwicht.

FC LEO was misschien voetballend iets beter, maar ASC kreeg door opportunistisch voetbal, de betere kansen. Uit een van deze kansen kwamen de gastheren vlak voor rust toch weer op voorsprong. Een verre uittrap van keeper Hoekstra, belandde via Han Zwart, bij Tamme de Boer. De logge spits lobte de bal vanaf de 16 netjes over de uitgelopen Zijlstra heen (2-1). In dezelfde minuut maakte FC LEO al weer gelijk. Een schitterende voorzet van uitblinker Vink werd door Veenwijk bij de tweede paal strak binnengekopt. Met deze 2-2 konden beide teams aan de thee. Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. FC LEO was voetballende de bovenliggende partij, maar ASC was regelmatig gevaarlijk in de counter. Pas in de 70e minuut kon FC LEO het voetballend overwicht uitdrukken in een voorsprong. Een afstandspoeier van Vink spatte uiteen op de onderkant van de lat. De bal leek de doellijn al gepasseerd, maar stuitte weer terug het veld in. Voor de zekerheid ramde Veenwijk in de daaropvolgende scrimmage de bal tegen de touwen (2-3).

In het restant van de wedstrijd probeerde ASC nog wel langszij te komen, maar FC LEO hield stand. Het had met enige precisie de marge nog kunnen vergroten, maar zowel Veenwijk, als de ingevallen Johan Hofman hadden het vizier niet op scherp staan. Door deze overwinning blijft FC LEO meedraaien in de top van de 4e klasse C. Aankomende zaterdag wacht de eerste test als kampioenskandidaat Helpman op visite komt in Leens.

FC LEO