Gemakkelijke middag FC LEO 1

FC LEO heeft afgelopen zaterdag zeer eenvoudig gewonnen van RWF uit Frieschepalen. Waar de Leensters het traditiegetrouw zeer lastig hebben tegen RWF ging het zaterdagmiddag  van een leien dakje. Alleen in de beginfase hadden de mannen van trainer Molog het even lastig. Al na 5 minuten had de razendsnelle Tygo Roersma de gastheren op een 1-0 voorsprong moeten zetten, maar zijn inzet met buitenkant rechts belandde op de paal. Daarna nam FC LEO het spreekwoordelijk heft in handen en heerste het over het gehele veld. Aan de hand van uitblinker Stan Buikema creëerden de Leensters een handvol kansen, maar verzuimde het lange tijd aftand te nemen van de Friezen. In de 17e minuut brak linksachter Justin Poort op schitterende wijze eindelijk de ban. Hij onderschepte op het middenveld een bal en stoomde op naar de goal van RWF. Zijn verwoestende uithaal vanaf 25 meter verdween onhoudbaar voor keeper Weening in de kruising.

Ook daarna bleef FC LEO de veel betere ploeg, maar wist het lange tijd de kansen niet te verzilveren. Met name Buikema en Veenwijk hadden het vizier niet op scherp staan. Pas in de 35e minuut konden de oranjehemden het verschil in doelpunten uitdrukken. Een vrijetrap aan de rechterzijde werd door Buikema breed gelegd op Remco van der Klei. Zijn voorzet belandde via een aantal benen bij Frank Veenwijk, die bij de tweede paal simpel kon binnentikken. Vlak voor rust had jongeling Johan Hofman het duel helemaal in het slot kunnen gooien, maar geheel vrijstaand, kopte hij net enkele centimeters over goal. In de rust waarschuwde Molog zijn mannen voor de Friese mentaliteit. RWF was namelijk al eerder dit seizoen teruggekomen uit een ogenschijnlijk geslagen positie. Tegen de Leensters was daar echter totaal geen sprake van. Zonder zelf groots te voetballen, bleef FC LEO ook de tweede helft zeer eenvoudig overeind. Het gaf geen enkele kans meer weg, maar helaas voor het meegereisde publiek creëerde het zelf ook geen grote kansen meer. Zo ging de wedstrijd op een waterkoud tweede veld in Frieschepalen, uit als een nachtkaars. Dat deerde de Leensters echter niet zoveel.

Met 3 belangrijke punten in de knip keerden ze terug naar het Groninger Landschap, waar aankomende zaterdag de lastige thuiswedstrijd tegen Opende op het programma staat.