FC LEO 1 wint bij ONR

FC LEO is de competitie uitstekend begonnen met een 2-4 overwinning bij ONR. De Leensters moesten hiervoor wel een 2-0 achterstand goedmaken. Met een loepzuivere hattrick zorgde Frank Veenwijk voor de 2-3 voorsprong en in de laatste minuut bepaalde Giovanny Hovius met een bekeken schuiver voor de 2-4 einduitslag.

FC LEO kon afgelopen zaterdag eindelijk weer eens over een voltallige selectie beschikken en dat was te zien in Roden. In de eerste helft waren de Leenster gelijkwaardig aan hun tegenstander, maar ze kwamen in de 21e minuut toch op achterstand. Een voorzet vanaf rechts werd door Jeroen Batema op acrobatische wijze achter zijn eigen doelman gewerkt. FC LEO had wel wat kleine kansjes, maar kon aanvallend niet echt een vuist maken. De tweede helft begon goed voor de gastheren. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied stuitte door het hobbelige veld wat raar op, zodat deze net over de handen van doelman Zijlstra in de goal verdween (2-0). Dit was voor de Leensters het teken om er een schepje bovenop te doen.

Nog geen minuut na de 2-0, bracht Frank Veenwijk de spanning terug. Een corner van Giovanny Hovius werd bij de tweede paal keurig door hem binnengekopt. Tien minuten na de aansluitingstreffer, maakte diezelfde Frank Veenwijk wederom met het hoofd de gelijkmaker. Een vrijebal van Stan Buikema, werd precies genoeg verlengd door Veenwijk om de bal over de keeper het doel in te laten gaan. Een kwartier voor tijd zette Veenwijk, FC LEO voor het eerst deze middag op voorsprong. Met een droge knal tekende hij voor de 2-3 en een zuiver hattrick. ONR moest hierdoor meer risico nemen en schoof een extra verdediger naar voren. Met de ingebrachte Rozema en Tukker bij FC LEO werden de Leensters echter in de counter levensgevaarlijk. In blessuretijd werd één van die counters verzilverd door Giovanny Hovius. Een diepe bal werd door Rozema slim laten lopen. De verdediging van ONR rekende hier niet op en dat verschafte Hovius een vrije doortocht naar de goal. Oog in oog met de Rodener sluitpost faalde hij niet en bracht de 2-4 eindstand op de borden. Een mooi opsteker voor de Leensters die over het algemeen een slechte voorbereiding kenden. Aankomende zaterdag ontvangen ze Haulerwijk die de eerste wedstrijd een punt pakte tegen titelkandidaat Helpman.